Nina Jyrkkä

Suomen Permakulttuuriyhdistyksen jäsenvastaava 2024

Olen puutarhuri ja viherrakentaja Kempeleestä, Pohjois-Pohjanmaalta. Viimeistelen alan perusopintoja – ja jatkan töiden ohella opiskelua vielä eteenpäin. Olen aina ollut innokas viherpeukalo ja ajautunut useimmiten vaistomaisesti tekemään asioita mututuntumalla luonnonmukaisesti. Löydettyäni pari vuotta sitten permakulttuurin pariin on ammatillinenkin suuntautumiseni terävöitynyt ja samalla kiinnostukseni myös ruoan kasvattamista kohtaan kasvanut.

Viherrakennan ja suunnittelen pihoja permakulttuurin perusteet mielessäni, odotukseni tälle matkalle ovat suuret ja toiveikkaat. Tarvetta ja kysyntää ekologiselle osaamiselle alkaa olla pohjoisessakin. Samalla villiinnytän kotimme pihaa hallitusti. Nurmikon tilalla alkaa jo mukavasti olla monikerroksisesti syötäviä kasveja, pähkinääkin löysin sinne viime vuonna. (Ruukkilaista kantaa 50 km päästä, peukut pystyyn!) Viime vuonna aloitin myös ruokasienten kasvatuksen.
Pieni opiskelijoiden perustama osuuskuntamme aloitti viime kaudella vihannesten ja kukkien kasvattamisen pellollamme, ensi kesänä jatkamme kokeiluja tuotannon ja myynnin parissa. Teemme yhteistyötä myös paikallisen peruskoulun kanssa ja lupaavasti liikkeelle lähtenyt koulupuutarhahanke jatkuu taas tulevalla kasvukaudella.

Permakulttuuriyhdistykseen liityin vuonna 2023, heti vuosikokouksessa hyppäsin suoraan syvään päätyyn ja hallitukseen. Yhdistyksen toiminnan läpinäkyvyys ja tehokas toiminta houkuttelivat aktiiviksi, toivon voivani tuoda pohjoisen näkymiä toimintaan samalla kun opin itse koko ajan uutta.

Omasta koulutuksesta

Puutarhurin perustutkinto (ihan näillä näppäimillä)
Permakulttuurin perusteet 2023 Iso-Orvokkiniityllä

Kielet / Languages

Suomi
English

Osoite

Kempele

 

 

Oma projekti

OSK Oulupro

 

Sähköposti

nina.jyrkka (ät) gmail.com

Kempele