Selma Kilpi

Omistaudun kokonaisvaltaiselle kestävyydelle LAND-keskukseksi valmistautuvassa Tärkkilässä, Haaviston kylällä Jämsänkoskella. Tulkitsen Suomen kansan myyttisiä runoelmia metsäelämän kestävyyden näkökulmasta. Olen suorittanut PDC-kurssin Espanjan Sierra Nevadassa sijaitsevassa permakulttuurikeskuksessa ”Supernatural Permaculture Center” opettajanani erittäin innostava Ras John.

Taustaltani olen toimittaja. Parhaillaan työskentelen Ikikaiku-elämänperintösäätiön metsäpuutarhaopettajana ja kirjoitan kokonaisvaltaiselle kestävyydelle omistautumisen käsikirjaa. Olen Ikikaiku-säätiön omistautumisoikeudellinen perustaja.

Metsäpuutarhaan olen perehtynyt Philipp Weissin, Joel Rosenbergin ja Juha Ujulan kursseilla. Olin aloitteellinen ”Monivuotiset vihannekset” -teoksen kännöstyössä. Oma puutarhatyöni perustuu tiedon ja vaistojen luovaan yhdistelyyn. Suomen kestävän elämäntavan yhteisöt (SKEY) ry:n CLIPS (Community Learning Incubator Programme) työryhmän jäsenenä osallistuin CLIPS-oppaan käännöstyöhön. CLIPS-opas yhteisölliseen kestävyyteen perustuu kansainvälisessä ekokyläverkostossa syntyneisiin ja toimiviksi testattuihin sosiaalisen kestävyyden menetelmiin.

Innostun asioista helposti. Joskus jopa niin intohimoisesti, että se saattaa jostakusta toisesta tuntua pelottavalta. Uskon, että  – kuin siemen – vain rikki menemällä ihminen voi kasvaa. En pelkää ristiriitojen kohtaamista, vaan tunnistan ne hedelmällisiksi törmäämisen, rikkoutumisen ja kasvun paikoiksi.

Opetusaiheet

  • Kokonaisvaltainen kestävyys
  • Sampo-kulttuuri, runonlaulu kulttuurisen kestävyyden välineenä, tarina- ja puhepiiritekniikat
  • sosiokratia, sosiaalisen kestävyyden menetelmät, keskinäisen kuuntelun tukeminen
  • omistuksesta luopuminen, kiinteistöomistuksen siirto säätiölle, lahjatalous
  • hiilen käyttö ravinteiden talteenotossa ja viljelyssä, tuhkalipeän käyttö kestävässä kotitaloudessa
  • villivihannesten ja mahlan hapattaminen

Omasta koulutuksesta

  • Permaculture Teacher Training (PTT Holma, 2024, opettajana Alfred Decker)
  • PDC: Supernatural Permaculture Center, Espanja, 2016

Oma projekti:

TÄRKKILÄ

Kielet / Languages

Suomi

English

Sähköposti

selma (ät) tarkkila.fi

Tärkkilä