Elävän kulttuurin Koroinen ry

LAND-keskus 

Koroisten tila Aurajoen kupeessa Turussa on Suomen ensimmäinen LAND-keskus. Tilaa vuokraa ja ylläpitää yleishyödyllinen kulttuuriyhdistys Elävän Kulttuurin Koroinen ry (EKKy).

Yhdistys edistää kädentaitojen osaamista, luonnonmateriaalien kestävää ja moninaista käyttöä sekä ekologisesti kestävää elämäntapaa ja permakulttuuria. Järjestämme yleisölle avoimia kulttuuritapahtumia ja monenlaisia kursseja. Toimintaamme värittävät kestävät arvot ja monikulttuurisuus.

EKKy vuokraa jäsenilleen viljelypalstoja ja viljelee pientä peltoa. Myös maatiaiskasvien näytemaa ja yhteisöpuutarha ovat kehittymässä.

Joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina kokoontuu permakulttuurin opintopiiri, vaihtuvin teemoin. Yleensä piiri pidetään Koroisilla, mutta välillä vieraillaan myös muissa kiinnostavissa kohteissa.

Yhdistys edistää päämääriään myös hankkeiden kautta. Käynnissä on mm. alueen ainutlaatuista historiaa ja kulttuuriperintöä esille nostava Monta polkua Koroisiin -hanke sekä Elonkirjo-taidepuisto -hanke.

Kestävän elämäntavan ja permakulttuurin edistämisellä on Koroisten tilalla pitkät perinteet. Vuosina 2000-2011 tilaa vuokrasi kaupungilta Turun AMK:n kestävän kehityksen koulutusohjelma. Alueelle perustettiin luonnonmateriaaliosaamiskeskus eli LUMO-keskus. Jo tuolloin järjestettiin myös permakulttuuriin liittyviä tapahtumia. Koulutusohjelman loputtua perustettiin Elävän kulttuurin Koroinen ry jatkamaan AMK:n viitoittamalla tiellä.

Osoite

Koroistentie 2, 20380 Turku

Puhelin

040 360 0830

Sähköposti

koroinen@gmail.com

Koroinen

Koroinen blogissa