Syötävä metsäpuutarha – kurssi Inkoossa 11.5.2024

mennessä | 17.04.2024 | Kurssit ja koulutus, Metsäpuutarha, Tapahtumat, Ulla-Maija Takkunen

Tervetuloa kurssille meille Inkoon Västankvarniin!

Tällä kurssilla saat sekä teorian että käytännön opit siitä, miten aloitat oman satoisan ja kauniin syötävän metsäpuutarhan.

Syötävä metsäpuutarha on luonnollisia ekosysteemejä mukaileva ja monipuolisia hyötyjä ihmiselle, maaperälle ja kaikelle elävälle tuottava luontokeidas. Sen avulla voit tuottaa ruokaa ja lisätä omavaraisuuttasi ympäristön tilaa kohentaen, ja (ainakin suhteellisen) vaivattomasti, koska kaikki perustuu monivuotisiin ja toisiaan tukeviin kasveihin.

Kurssi alkaa lyhyellä ja informatiivisella luennolla, jonka jälkeen siirrymme perustamaan metsäpuutarhaa yhdessä. Kurssin aikana istutamme vajaat parikymmentä hedelmäpuuta ja marjapensasta. Niiden juurelle laitamme kasvamaan monivuotisia kasveja, jotka tuovat hyötyjä puille, meille, hyönteisille ja muulle ekosysteemille. Teemme myös monivuotisia kasveja sisältävän kohopenkin, joka niin ikään tuottaa monipuolisia hyötyjä eli satoja, myös meille syötäväksi.

Lisäksi saat tietoa, käytännön kokemusta ja inspiraatiota puuvartisten kasvien suojaamisesta peuroilta ja myyriltä, kokonaisuutta tukevien ja puutarhaa kaunistavien polkujen rakentamisesta, sienien pölleihin ymppäämisestä ja valtavan monesta muusta asiaan kuuluvasta innostavasta ja tärkeästä asiasta.

Kurssilla opit myös meidän virheistä: Miten meidän viisi vuotta sitten täysin ummikkoina aloittamaa syötävän metsäpuutarhan alkua parannetaan kohti tuottavampaa ja terveempää kukoistavaa ekosysteemiä ja mitä olisi kannattanut tehdä toisin jo suunnitteluvaiheessa.

Kurssin ohjaa hortonomi, kokenut metsäpuutarha-alan ammattilainen ja kouluttaja Ulla-Maija Takkunen.

Ulla-Maijasta sanottua:

”Ulla-Maija auttoi meitä ymmärtämään koko ekosysteemin tärkeyttä, miten rakentaa kestävästi luontoa kunnioittaen kasvimaa ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon maan perustamisessa.

Tärkeä oppi oli ymmärtää, että maasta tai luonnosta ei vain oteta, vaan sille pitää myös antaa. Mulle jäi tämä Ulla-Maijan lause mieleen samalla, kun laitettiin monivuotisia taimia kasvamaan:”Kun otat jotain maasta pois, mieti mitä annat sille takaisin.”Ulla-Maija on auttanut ymmärtämään super paljon sitä, miten luonto toimii ja miten kasvatetaan mahdollisimman hyvin luontoa kunnioittaen. Parasta on se, miten Ulla-Maija näkee sen koko kokonaisuuden ja opastaa näkemään elämän ja luonnon ihmeellisyyden ja sen, miten kaikella on oma tarkoituksensa. Oon todella innoissani siitä, mitä tää on jo nyt opettanut elämästä ja mitä tää tulee opettamaan.”
Ilkka Koppelomäki – itsensä johtamisen valmentaja

Hinta 75 €

Sitovat ilmoittautumiset 3.5. mennessä: ullatakkunen@hotmail.com
Tapahtuman järjestäjä: Jaakko Savolahti
Tapahtuman sijainti: Västankvarnintie 325 Inkoo
Tapahtuma-aika : 11.5.2024 klo 9.30 – 17.30
Hinta – Price: 75
Opettaja(t): Ulla-Maija Takkunen