Permakulttuurisuunnittelun kurssi (PDC) Turussa 15.7.2024 – pe 26.7.2024

mennessä | 11.04.2024 | Ajankohtainen, Koroinen, Kurssit ja koulutus, Tapahtumat, Uusi Tapahtuma | 0 Kommenttia

Haluatko oppia luomaan kestäviä ja uudistavia järjestelmiä?
Osallistu permakulttuurisuunnittelun kurssille (PDC) Turussa Koroisilla kesällä 2024!

Aika
ma 15.7.2024 – pe 26.7.2024

Paikka

Koroisten tila Aurajoen rannalla on Suomen ensimmäinen LAND-keskus.


Elävän kulttuurin Koroinen, Koroisten historiallinen maatila,
Koroistentie 2, 20380 Turku (Käyntiosoite Catilluksentie)

Hinta
Varausmaksu 100 e. Maksimihinta 530 e. (katso tarkemmin alta)

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisaika 1.4.–21.4.2024 tämän linkin kautta.

“Vaikka maailman ongelmat ovat yhä monimutkaisempia, ratkaisut ovat häpeällisen yksinkertaisia” – Bill Mollison

Elävän kulttuurin Koroinen ry järjestää yhteistyössä Suomen permakulttuuriyhdistyksen kanssa permakulttuurisuunnittelun kurssin (Permaculture Design Certificate, PDC) Turussa heinäkuussa 2024! PDC on ainutlaatuinen mahdollisuus syventää tietämystäsi permakulttuurin perusteista, eettisistä periaatteista ja niiden käytäntöön soveltamisesta. Samalla tutustut muihin samanhenkisiin ihmisiin. Lähes kahden viikon intensiivikurssilla opit käytännön tietoja ja taitoja kestävyysmurroksen edistämiseksi niin oman elämän, yhteisön kuin yhteiskunnankin tasolla. 

Permakulttuurisuunnittelukurssin menestyksekkäästi suoritettuaan osallistuja:

 1. Osaa kuvailla permakulttuurisuunnittelun etiikkaa, periaatteita, prosesseja, menetelmiä, strategioita ja tekniikoita.
 2. Osaa soveltaa permakulttuurisuunnittelua omaan elämäänsä ja täyttää perustarpeensa paikallisten resurssien avulla terveellisellä, ympäristöystävällisellä, kustannustehokkaalla ja kulttuurisesti sopivalla tavalla.
 3. Osaa suunnitella ja toteuttaa permakulttuurijärjestelmiä.
 4. Osaa rakentaa yhteyksiä ja yhteisöjä.
 5. Tietää enemmän luonnon järjestelmistä ja ekologisesta elämäntavasta, energiatehokkuudesta, uudistavasta puutarhanhoidosta sekä vedenkeruujärjestelmistä.
 6. Osaa luoda ekologisiin malleihin perustuvia monipuolisia ympäristöjä.

Koroisten PDC noudattaa kansainvälisesti tunnustettua 72 tunnin opetussuunnitelmaa, ja kurssin suoritettuaan osallistuja saa todistuksen permakulttuurisuunnittelun taidoista (Permaculture Design Certificate). Kurssi on 12 päivän intensiivinen ja immersiivinen kokemus, jossa osallistujat elävät ja hengittävät permakulttuuria yhdessä. Se auttaa ajattelemaan uudella tavalla, suhtautumaan itseen ja ympäristöön uudella tavalla ja kalibroimaan olemistasi maailmassa – uudistumaan laajan aihekirjon äärellä:

 • Permakulttuurin periaatteet ja etiikka
 • Permakulttuurisuunnittelun filosofia
 • Luonnon mallien tunnistaminen
 • Metsäpuutarha ja kasvikillat
 • Luonnonmukainen rakentaminen
 • Maa-alueiden ja maaperän elvyttäminen ja uudistaminen
 • Uusiutuva energia
 • Permakulttuuri puutarhassa
 • Sosiaalinen permakulttuuri
 • ja monta muuta aihetta.

Opetus tapahtuu niin käytännön toiminnallisten harjoitusten, keskustelujen ja ryhmätöiden avulla, kuin myös perinteisemmän luento-opetuksen ja esimerkiksi elokuvien kautta.

Kurssi järjestetään kauniissa historiallisen Aurajokilaakson miljöössä Turun Koroisilla. Opetus kytketään lähiympäristöön, ja kurssilla tehdäänkin harjoituksia sovellettuna juuri Koroisten LAND-keskuksen kontekstiin. 

Ennakkotietovaatimuksia osallistujille ei ole, mutta suosittelemme Permakulttuurin perusteet -lyhytkurssin käymistä ennen PDC:tä. Lue lisää permakulttuurikoulutuksesta ja tutustu PDC:n opetussuunnitelmaan UK:n Permakulttuuriyhdistyksen sivuilla (englanniksi).

Kurssin kieli on pääosin suomi, mutta joitain osia on englannin kielellä. Tarvittaessa  pyrimme järjestämään tulkkauksen englanninkielisille osille.

Kurssille voidaan ottaa enintään 20 osallistujaa. Kurssi toteutuu vain, jos osallistujia on yli 15.

Kurssi sisältää

 • Asiantuntevan opetuksen
 • Opetusmateriaalin
 • Aamupalan, kaksi lämmintä ateriaa, iltapäiväkahvin ja iltapalan
 • Leirimajoituksen HUOM! Oma teltta tai riippumatto mukaan! Varauduthan myös sateiseen säähän. Kysy yhteistyökumppanien omakustanteisista huonemajoitustarjouksista.
 • Peseytymistilat, saunan ja yhteistilat
 • Todistuksen (Permaculture Design Certificate, hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen)

Opettajina: Bhekie Matambo Ngobese (pääopettaja) sekä mm. Anton Nordqvist, Henna Jämsä, Erkki Pöytäniemi, Outi Tuomela, Juha Ujula, Marja Nuora, ja mahdolliset vierailevat tähdet.

Hinta

Varausmaksu 100 €. Maksimihinta 900 €. EDIT: 1.4.2024 HINTA LASKENUT 530 EUROON/HLÖ – Kiitos Turun kaupunki!

Kurssi maksetaan enintään kolmessa osassa, josta ensimmäinen osa (100 €) on varausmaksu. Tämä lasku lähetetään 7.5, kun osallistujat ovat tiedossa. Kurssi laskutetaan ja sen tulee olla maksettuna kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua.

Haemme kurssille apurahoja, joten lopullinen hinta määrittyy, kun olemme saaneet apurahapäätökset. Turun kaupunki on jo myöntänyt apurahan. Jos muita apurahoja ei tule, kurssin hinta tulee olemaan 530 euroa/henkilö.

Kahdelle henkilölle kurssi voidaan tarjota puoleen hintaan vähävaraisuuden perusteella (valitse ilmoittautuessasi hakevasi vähävaraisalennusta ja kirjoita saate). 

Ilmoitamme kurssin lopullisen hinnan heti, kun tiedämme apurahapäätöksistä, kuitenkin viimeistään 5.6.2024. Voit perua kurssin ja saada varausmaksusi takaisin 9.6.2024 saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika alkaa tämän linkin kautta 1.4.2024 klo 9:00 ja jatkuu 21.4.2024 klo 23:59 saakka. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssille mahtuu, valinnoista ilmoitetaan 6.5.2024 mennessä. Jos näin käy, etkä pääse kurssille, olet jonossa peruutusten sattuessa.

Jos valintaa joudutaan tekemään, painotamme valinnoissa aiempaa permakulttuurikokemusta, vaikuttavuusmahdollisuuksia ja motivaatiota soveltaa kurssilla opittua tietotaitoa uusiin ympäristöihin. 

Lisätietoja

Suvi Puttonen
suviput@gmail.com
0409659900
Kurssin koordinaattori

Lisätietoja Elävän Kulttuurin Koroinen ry:stä: https://www.koroinen.info/tapahtumat.php#txt

Lataa kurssin mainos pdf-tiedostona tästä.

Permakulttuuri ja liike

Permakulttuuri ja liike

Kahdenkymmenenseitsemän permailijan kokoontuminen vajaaksi kahdeksi viikoksi tiiviisti samaan tilaan tuottaa väistämättä uusien oivallusten myrskyn. Todellinen oppiminen on kipeää murtautumista kasvun kehältä toiselle. Oman epämukavuusalueen tutkiminen on...