PermaPuheet vol.2 & Ihan Pihalla! – Erkki Pöytäniemi and Sebastian Schulz- Mehiläisempää mehiläishoitoa

mennessä | 13.03.2022 | Arkisto, Erkki Pöytäniemi, Tapahtumat

Suomen permakulttuuriyhdistys järjestää tänäkin keväänä sarjan verkkoluentoja ja keskustelutilaisuuksia: PermaPuheet vol.2 & Ihan Pihalla!

PermaPuheet ovat ennemminkin esityksiä/luentoja ja Ihan Pihalla! -sessiot interaktiivisia keskustelutilaisuuksia. Tule kuulolle, oppimaan, keskustelemaan!

Luentosarja on maksuton yhdistyksen jäsenille. Jäsenyys kannattaa! Liity mukaan: http://permakulttuuri.fi/liity-jaseneksi

Seuraava tilaisuus on Ihan Pihalla! sessio 7.4. aiheella Mehiläisempää mehiläishoitoa. Asiantuntijoina ovat Erkki Pöytäniemi ja Sebastian Schulz. Tilaisuus on suomeksi.

Mehiläishoito voi tarkoittaa mehiläisten pitämistä tarkan hoito-ohjelman mukaisesti styrox-pesissä muovipohjukkeilla tai eriasteisesti luonnollisempaa, mehiläisempää mehiläishoitoa ylälistapesissä tai pölkkypesissä tai jopa villien mehiläisten tukemista. Erkki Pöytäniemi ja Sebastian Schulz keskustelevat omista kokemuksistaan ja ajatuksistaan mehiläisemmästä mehiläishoidosta ja mm pölkkypesistä.

Erkki Pöytäniemi asuu Karjalohjalla Iso-orvokkiniity-permakulttuuritilalla puolisonsa Marjan kanssa ja harrastaa mm mehiläishoitoa, sieniviljelyä, metsäpuutarhaa ym. Erkki on pitänyt kursseja Mehiläisemmästä Mehiläishoidosta vuodesta 2016 ja suorittaa tällä hetkellä permakulttuuridiplomia.

Sebastian Schulz on biodynaaminen viljelijä Niinikoskelta. Sebastian on vastuussa veljensä rinnalla Tapolan kyläyhteisön maatilasta. Maatila on monipuolinen 63 ha kokoinen lypsykarjatila. Itäsuomenkarjan lisäksi löytyy lampaita, kanoja, possuja ja mehiläisiä. iso puutarha, yrttimaa, juustola, kutomo ja kauppa. Maatilan tarkoitus on tuottaa mahdollisimman laadukasta ja monipuolista ravintoa kyläyhteisölle, jossa asiakkaina asuvat ja työskentelevät noin 50 eritystä huolenpitoa tarvitsevaa aikuista. Mehiläiset asettuvat yhteisöön jälleen 2017. Ensin perinteiseen menetelmin mutta viimeistään 2019 syksyllä osallistuttuaan Learning from the Bees Konferenssiin Berliinissä mullisti ajatukset mehiläishoidosta. Toukokuussa 2020 valmistui ensimmäinen pölkkypesä ja lisää on tulossa. myös muita pesämalleja on kokeilussa mm. allaspesä ja saksalainen olkipesä Lüneburger Stülper.

Lue lisää PermaPuheista ja Ihan Pihalla! -sessioista: https://www.permakulttuuri.fi/ajankohtaista/permapuheet-vol2-ihan-pihal…

https://www.facebook.com/events/504225351344251/

https://www.facebook.com/events/504225351344251/

Suomen Permakulttuuriydistys RY
Online
Finland


13.03.2022 – 17:25