Turun Permispiirin sosiokratiakurssi 7.4.2024

mennessä | 05.03.2024 | Erkki Pöytäniemi, Koroinen, Kurssit ja koulutus, Tapahtumat, Turun opintopiiri

Permispiirin seuraava kokoontuminen on Koroisten kylätalolla sunnuntaina 7.4. klo 13-15, jolloin paikalle saapuu Erkki Pöytäniemi pitämään lyhytmuotoisen kurssin sosiokratian perusteista. 

Sosiokratia on tasavertaisuuteen perustuva osallistava ja voimaannuttava tapa hallinnoida, jota voidaan käyttää kaikenlaisissa ryhmissä, yhteisöissä, organisaatioissa, hankkeissa ja yrityksissä, tai jopa yhteisöistä ehkä haastavimmassa, perheessä. Meillä pitäisi olla päätösvaltaa itseämme koskevissa asioissa sekä asioissa, joita teemme. Intuitiivisesti tämä kuullostaa oikealta tämän ajan ihmisestä, mutta kuinka se toteutetaan joutumatta tilanteeseen, jossa päätöksiä ei enää pystytä tekemään?

Myös vallan jakaminen vaatii työkalupakkinsa. Sosiokratia on kokoelma työkaluja ja periaatteita, jotka mahdollistavat vallan jakamisen ja yhteisen päätöksenteon. Sosiokratia auttaa meitä ottamaan kaikki mukaan tekemään päätöksiä yhteistyössä kuuntelemalla ja huomioimalla kaikki mukanaolijat. Sosiokraattiseen itseohjautuvuuteen perustuvan organisaatiomallin peruselementtejä ovat piirit, linkit, suostumuspäätökset ja palautemekanismit.

Kurssilla käydään 90 minuutissa tiivistetysti läpi nämä sosiokratian peruselementit, jolloin osallistujille syntyy kuva siitä, mitä sosiokratia on. Lisäksi kurssin loppuun on varattu aikaa (n. 30 minuuttia) keskustelulle siitä, miten sosiokratiaa voisi soveltaa Permispiirissä – tai permakulttuuriliikkeessä ylipäänsä. 

Erkki Pöytäniemi on sertifioitu sosiokratiafasilitaattori ja suorittanut opintonsa Sociocracy for All (SoFA) Academyssa. Lisäksi Erkki on parhaillaan diplomiaan viimeistelevä permakulttuuriopettaja, Suomen Permakulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja sekä karjalohjalaisen Iso-orvokkiniityn toinen perustaja.

Koroisten kahvila on kurssipäivänä auki normaalisti klo 12-16. 

Ohjeet, kuinka löytää perille,löytyvät täältä.

Tervetuloa!

(kuva. ©Valtteri Valli)