Terveiset elokuiselta Elontilan PDC-kurssilta

Elokuun 7.-19.8. pidettiin Lahdessa Elontilalla Permaculture Design Certificate -kurssi (PDC) englantilaisen pitkän linjan opettajan George Sobolin johdolla. Oppilaina meitä oli 7 innokasta permakulturistia erilaisista ympäristöistä ja monenlaisella esitietotasolla - pitkän linjan harrastajasta vasta kiinnostuneeseen, Amsterdamin kaupunkialueelta Pälkäneen perämaille. 

Kurssi aloitettiin permakulttuurin periaatteiden opiskelulla - ei, permakulttuuri ei ole vain yrttispiraaleja ja luomupuutarhanhoitoa, vaan sen eettinen ajattelumaailma ja periaatteet sopivat kaikkeen tekemiseen ja suunnitteluun.

Kahden viikon aikana ehdittiin käydä läpi myös monenlaista työkalua, tekniikkaa sekä ottaa aikaa todella katsoa, tutkia ympäristöämme. Teoriajaksot ja käytännön työt puutarhassa jaksottivat pitkiä päiviä. Metsäretki ja uimareissukin ehdittiin kyllä toteuttaa! Elontilan upeat puitteet ja herkullinen ruoka kruunasivat elämyksen.

Kurssi oli täynnä asiaa ja antoi hyvät valmiudet sekä ymmärtää että permakulttuuria paremmin. Kiitos opettajille, Elontilan Ilkalle ja Kaijalle & koko mahtavalle tiimille!

Ps. pitkä ja kattava juttu kurssista Beyond Buckthorns -blogissa (englanniksi):
 https://www.beyondbuckthorns.com/content/pdc/getting-permaculture-design-certificate

Kirjoitti Lumia, Beyond Buckthornsin asukki & Permakulttuuriyhdistyksen aktiivi