Föreningens syfte

Finska permakulturföreningen grundades 2016 och främjar en hållbar livsstil och ett samhälle som bygger på permakulturens filosofi. Föreningen är politiskt och religiöst obunden. Syftet med föreningen är:

 • Att främja kännedomen om permakultur i Finland
 • Samla in viktig information om permakulturlösningar som är lämpliga för nordliga förhållanden och därmed stödja dess utveckling och tillämpning
 • Informera om projekt och utbildningsevenemang relaterade till permakultur i Finland
 • Att agera som en del av ett internationellt permakulturnätverk både i de nordiska länderna och i större utsträckning

Som medlem i föreningen får du lära dig mer om en hållbar livsstil, träffa likasinnade och stödja arbetet för permakultur i vårt land.

Alla är välkomna med!

Föreningens styrelse 2020-2021

  Styrelsemedlemmar

  Dominik Jais

  Dominik Jais, ordförande

  Under åren har jag träffat många slags människor som arbetar inom permakultur: från läkare till studenter och från VD:n till konstnärer. Permakultur har något att ge till alla. Ibland är det mer abstrakt, ibland mer konkret. Jag planerar för närvarande starten på min diplomeringsprocess (avancerade permakulturstudier) och jag använder också permakulturprinciper och -verktyg i mitt dagliga arbete som konstnärlig ledare på Chase & Snow, samt i utvecklingen av biogasanläggningar för hemmet. Mitt Instagram-konto är en blandning av konst, permakultur, elektronik och inblickar i min vardag. Det snabbaste sättet att kontakta mig är via kontaktformuläret på min egen sida (https://dominikjais.com/contact)

  Camilla Grankull

  Camilla tog sin PDC i Sverige. Hon är intresserad av permakulturens holistiska inställning till naturen och är också mycket intresserad av sociala och samhälleliga aspekter. Hon har studerat landskapsdesign och sociologi. Hon har arbetat inom den gröna sektorn och med social- och hälsoorganisationer för att få in trädgård och natur i sociala tjänster och för att stödja gemenskap.

  Jukka Ahonen

  Jukka Ahonen är en ny elev inom permakultur och hållbar livsstil. Han är kontaktperson för kommunikationscirkeln i SKEY. Efter att ha studerat teologi bestämde han sig för att ta en ny riktning i sitt liv och arbetar nu som mjukvaruutvecklare. Reflektion över miljöfrågor under sina studier övertygade honom om att äkta hållbar utveckling bygger på en holistisk livsstilsförändring, vilket gjorde honom intresserad av ekobyar. Han är också inspirerad av folkmusik och andlighet, och har börjat spela kantele.

  Anton Nordqvist

  Kassör

  Lumia Huhdanpää-Jais

  Lumia Huhdanpää-Jais

  Hej, jag är Lumia och jag fungerar tillsvidare som kassör i föreningen. Permakultur passar perfekt till mina värderingar: jorden tas om hand och vi bryr oss också om varandra. Jag tillämpar permakultur på min hemgård (www.beyondbuckthorns.com) och jag är också mycket intresserad av att använda dess principer för annat än planering av markanvändning!