Syyskokous 2022

(Briefly in English at the end)

Hyvä Permakulttuuriyhdistyksen jäsen,

Syksy on alkanut, sato alkaa olla korjattu ja kohta on yhdistyksen syyskokouksen aika. Syyskokous on lauantaina 5.11. klo 13:00-17:00 Karkun Työväentalolla Sastamalassa. Toivotamme tervetulleeksi kaikki jäsenet.

Syyskokouksen tarkoitus on hyväksyä yhdistyksen vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valita hallituksen puheenjohtaja ja muodostaa yhdistyksen hallitus. Jos haluat kommentoida toimintasuunnitelmaehdotusta ennen kokousta, se on mahdollista tämän linkin kautta. Samoin talousarvio vuodelle 2023 löytyy täältä. 

Yhdistyksen yleinen toiminta on ollut aktiivista läpi koko vuoden; Permapuheet ja Nordic Permaculture Festival elokuussa ovat hienoja esimerkkejä siitä, miten upeita tapahtumia on vuoden aikana järjestetty. 

Nyt yhdistys on kuitenkin kriisissä, joka johtuu ainakin osittain yhdistyksen hallintorakenteesta ja osittain tietenkin meistä ihmisistä. Yhdistys on pyrkinyt toimimaan sosiokraattisen toimintatavan mukaisesti, onnistumatta siinä kuitenkaan kovin hyvin. Nykyisen hallituksen jäsenistä moni - puheenjohtaja mukaan lukien - on luopumassa tehtävästään. Uusia ehdokkaita hallitukseen tarvitaan nyt useampia.

Syyskokouksen tehtävä on siksi tavanomaista vaativampi ja siksi toivomme mahdollisimman suurta osanottoa. Emme tällä kertaa järjestä oheisohjelmaa, vaan keskitymme yhdistyksen tilanteeseen. Tulkaa rohkeasti mukaan! 

Ruokailu järjestetään nyyttäriperiaatteella, eli tuothan mukanasi jotakin syötävää yhteiseen pöytään! 

Saapumisohjeita:

Karkun työväentalon osoite: Passinmäentie 30, 38100 Sastamala. Karttakuva liitteenä.

Karkku sijaitsee 30 minuutin junayhteyden päässä Tampereelta.

Saapuminen:

Tampere-Karkku: klo 12:09-12:44

Karkku-Tampere: klo 17:10-17:45

Yhteiskyytejä kannattaa järjestellä esim. tässä taulukossa.

Lisätietoja paikalle saapumisesta voi kysellä Anni Rainiolta: 0503815453 / annirainio [at] gmail [dot] com

Sosiokratia on yhdessä tekemisen työkalu, jonka avulla voimme toimia yhdessä ja itseohjautuvasti, kaikki huomioiden. Se sopii hyvin yhteen permakulttuurin eettisiin periaatteisiin ja siksi se onkin käytössä maailmalla monessa permakulttuuriyhdistyksessä. 

Ennen varsinaista syyskokousta Selma Kilpi esittelee sosiokratiaa ja kokemuksia sen soveltamisesta mm. Ikikaiku Säätiössä. Selma on myös luvannut luotsata yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen valinnan sosiokraattisen vaalitavan mukaisesti. 

Ohjelma:

Klo 13.00: Selma Kilpi: Sosiokratia ja keskustelu sosiokratian käyttämisestä Permakulttuuriyhdistyksen hallintotapana. Keskustelua jatketaan tarpeen mukaan kokouksen esityslistan kohdassa 5.

Klo 14.00 Yhdistyksen syyskokous  

Esityslista liitteenä ja täällä.

Toivottavasti nähdään Sastamalassa!

 

Jos sinulla on kysyttävää, teknisiä ongelmia tms. olethan yhteydessä info [at] permakulttuuri [dot] fi tai yhdistyksen Slack-kanavilla.

 

--------------------------------------------------------------------------

The main points in English:

Dear member,

The Autumn meeting of the Finnish permaculture association will be Saturday 5.11. 13:00-17:00 o’clock at Karkku, Sastamala. We wish all the members welcome!

The meeting is a potluck, so please bring something to the common table!

Arriving:

Address for the people’s house of Karkku: Passinmäentie 30, 38100 Sastamala. See the map attached. 

Karkku is 30 min by train from Tampere.

Tampere-Karkku: klo 12:09-12:44

Karkku-Tampere: klo 17:10-17:45

10 min walk to the from the train station.

Ask and offer rides for example here.

If you want to comment on the toimintasuunnitelma before the meeting, you can do it through this link. Also the budget for year 2023 is here and can be commented as well.

Program

Klo 13.00: Selma Kilpi: Sociocracy and a discussion about sociocracy as an organization model in the Finnish Permaculture association. The discussion will continue in the agenda item 5, if needed. Selma has also promised to facilitate the election of the chair and the board members in a sociocratic manner.

Klo 14.00 The autumn meeting of the association

The agenda is attached.

Hope to see you in Sastamala!

Ystävällisin terveisin,

Suomen Permakulttuuriyhdistyksen hallitus