Toukokuun PermaPiirit 11.5.

mennessä | 02.05.2024 | Ajankohtainen, Highlights, PermaPiirit, Tapahtumat, Uncategorized, Uusi Tapahtuma

Keskustelua ja kohtaamisia


Tervetuloa mukaan Suomen Permakulttuuriyhdistyksen avoimeen keskustelu- ja opintopiiriin Zoomissa. Joka kuun 11. päivä järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan permakulttuurista vaihtuvien teemojen kautta. Mukaan ovat tervetulleet niin yhdistyksen jäsenet kuin muutkin permakulttuurista kiinnostuneet. 

Yhdistyksen jäsenille lähetetään osallistumislinkki automaattisesti edellisenä päivänä. Mikäli et ole yhdistyksen jäsen, pyydä Zoom-linkkiä sähköpostitse info@permakulttuuri.fi .

11.5. klo 18-20 Permakulttuurin eettiset periaatteet: Huolenpito maasta

Aloitamme uuden kolmen kerran keskustelusarjan, joissa käydään läpi permakulttuurin eettiset periaatteet. Jokainen eettinen periaate on pohja suunnittelulle ja permakulttuurin toteutumiselle. Niistä ensimmäinen, Huolenpito maasta, tarkoittaa että meidän tulee pitää huolta maasta, metsästä, vedestä, ilmasta ja elollisista olennoista. Voit pohtia etukäteen, mitä tämä periaate sinulle merkitsee ja miten näet sen toteutuvan omassa ja ympäröivässä maailmassa.

Eettiset periaatteet toimivat rajoittaen henkiinjäämisvaistoja sekä muuta henkilökohtaista ja sosiaalista oman edun tavoittelua, joilla on tapana ohjata ihmisten käyttäytymistä missä tahansa yhteisössä. Ne ovat valaistuneempaa oman edun tavoittelua varten kulttuurillisesti
kehittyneitä mekanismeja – näkökulma, joka ottaa paremmin huomioon sen keitä ovat “me”, ja ymmärtää mitkä ovat toiminnan hyviä ja huonoja vaikutuksia pitkällä aikavälillä. Permakulttuurisuunnittelukurssin kehityttyä, etiikka on yleisesti katettu kolmella laajalla ohjelauseella:

• Huolenpito maasta (pidä huolta maasta, metsästä ja vedestä)
• Huolenpito ihmisistä (pidä huolta itsestä, läheisistä ja yhteisöstä)
• Reilu jako (aseta kulutukselle ja lisääntymiselle rajat, ja jaa ylijäämä uudelleen)

Nämä periaatteet ovat valikoituneet tutkimalla yhteisöetiikkaa, joka on käytössä vanhemmissa uskonnollisissa kulttuureissa sekä moderneissa yhteistoiminnallisissa ryhmissä. Kolmannen periaatteen, ja jopa toisenkin, voidaan nähdä kehittyneen ensimmäisestä.
Lähde: https://files.holmgren.com.au/downloads/Essence_of_Pc_FI.pdf

Tulossa:


11.6. Permakulttuurin eettiset periaatteet: Huolenpito ihmisistä
11.7. Permakulttuurin eettiset periaatteet: Reilu jako

Tervetuloa mukaan PermaPiireihin!