Joulutervehdys

Tervetuloa Suomen Permakulttuuriyhdistyksen vuodenvaihteen uutiskirjeen pariin. Erikoinen vuosi on lopuillaan. Myös Permakulttuuriyhdistyksen toiminta on ollut erilaista, vaikka tapahtumia pystyttiinkin järjestämään kesällä ja vielä pienimuotoisesti alkusyksystä - lue juttu syyskokouksesta Koroisilla alta. Permakulttuurin tekeminen ja sen edistäminen ei onneksi vaadi isoja tapahtumia ja ihmismassoja, vaan kaikki lähtee yhden ihmisen omasta halusta tehdä ja vaikuttaa. Lue juttu, miten ja miksi lähteä mukaan Permakulttuuriyhdistyksen aktiiviksi! Lisäksi uutiskirjeessä esittelyssä Beyond Buckthorns, permakulttuuritila Pirkanmaalla, sekä infoa yhdistyksen laskutuksen muutoksista nykyisille jäsenille.

Toivotamme sinulle ja läheisillesi hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta 2021! Jatketaan yhdessä kestävän kehityksen ja kestävän yhteiskunnan edistämistyötä permakulttuurin keinoin!

Talvisin terveisin
yhdistyksen viestintäpiiri

Ajankohtaista

Näin pääset mukaan yhdistyksen toimintaan

Tehdään yhdessä - kuvituskuva Suomen Permakulttuuriyhdistys - kuva Lumia Huhdanpää-Jais
Suomen Permakulttuuriyhdistys on sosiokraattinen yhdistys eli itseohjautuvuus, avoimuus ja yhteinen tekeminen ovat nousseet pääosaan. Nyt tarvitaan vain vielä aktiivisia jäseniä! Tule mukaan toimintaan! Tämä artikkeli kertoo miten. English version included: how to become an active member in the Finnish Permaculture association.
Jäsenten projektit

Beyond Buckthorns

permakulttuurisuunnittelua at Beyond Buckthorns

Lumian ja Dominikin permakulttuuriprojekti Pälkäneellä, Laitikkalan kylässä.

Muutimme Lumian lapsuudenkotiin Saksasta vuonna 2016 ja olemme siitä saakka muokanneet vanhaa rintamamiestaloa ja sen kolmen hehtaarin tonttia permakulttuurin periaatteiden mukaisesti. Lähellä sydäntämme on mm. reilu meininki, oman ruoan tuottaminen (varsinkin erilaiset hedelmäpuut, yrtit ja vuotuiset vihannekset sekä säilöntä), biokaasu, kestävä ja ekologinen asuminen ja vanhan talon remontointi sekä kaikenlainen kokeileminen!