Kesätervehdys permakulttuuriyhdistykseltä

Tervetuloa Suomen permakulttuuriyhdistyksen kesän 2021 uutiskirjeen pariin. Toivottavasti puutarhasi, tilasi ja muut permakulttuuriprojektisi voivat hyvin kuumuudenkin keskellä. Tässä numerossa luet kuulumisia kevätkokouksesta ja PermaPuheiden yhteenvetoa. Tapahtumista esittelemme Nordic Permaculture Festivalin, joka pidetään tänä vuonna Ruotsissa, ja designCampin Pirkanmaalla. Jäsenesittelyssä Vähä-Jäkkärän minitila. Hauskoja hetkiä uutiskirjeen parissa toivottaa yhdistyksen viestintäpiiri!

Ajankohtaista

Suomen Permakulttuuriyhdistys ry:n kevätkokous 2021

Suomen Permakulttuuriyhdistyksen 2021 kevätkokous vietettiin jälleen koronatilanteen vuoksi etätapaamisena verkossa 3. kesäkuuta. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Lumia Huhdanpää-Jais, yhdistyksen taloudenhoitaja. Hän selvitti kokoukselle, että toimintakertomus ja kirjanpito ovat tarkastettu toiminnantarkastaja Lotta Laaksosen toimesta, ja ovat kunnossa ja lain mukaiset. Vuoden 2020 hallitus vapautettiin vastuusta ja virallinen osuus kokouksesta päätettiin.

PermaPuheet innosti, opetti ja ilahdutti

PermaPuheet
Koronarajoitusten jatkuessa alkuvuonna 2021 yhdistyksen viestintäpiiri ideoi PermaPuheet, eli sarjan verkkoluentoja ja -keskusteluja, joihin oli helppo ja mukava osallistua kotoa käsin. Luentoja pidettiin helmikuun lopusta alkaen aina torstaisin ensin kuuden sarja ja perään vielä toiset kuusi, joten koko keväälle ohjelmaa. Itse osallistuin kaikkiin kahteentoista luentoon ja täytyy sanoa, että monipuoliset aiheet ja luennot olivat todella inspiroivia, plus niistä oppi vaikka mitä!
Tapahtumat

Permablitz designCamp 2021

Come and design with us!

On the 14th of August Lumia and Nick host a permaculture designCamp at Beyond Buckthorns, our homestead in Pirkanmaa, Finland. Together with our participants we will design an area at Beyond Buckthorns. 

Päiväys
-
Osoite

Beyond Buckthorns
Kuisemantie 150
Laitikkala 36660
Suomi

Jäsenten projektit

Vähkä-Jäkkärä

Vähkä-Jäkkärä

5ha tila on maastoltaan monipuolinen. Olemme istuttaneet paljon monenlaisia puita ja tavoittelemme suojaisampaa tilaa tuulelta ja hallalta. Meillä on vuonna 2019 perustettu syötävä metsäpuutarha (1800m2), jossa opettelemme erilaisten monivuotisten hedelmäpuiden, pensaiden ja vihannesten kasvattamista. Istutettuina on mm. jalopähkinöitä, mispeli, mulperi, aprikoosi, silverbell, punamarjakanukka, rusotuomipihlaja. Tilalla on työharjoittelussa ankkoja, koiria ja kesälampaita. Meistä olisi hienoa tutustua samanhenkisiin minitilallisiin.