PermaPuheet Live, toimintamahdollisuuksia ja jäsenesittelyssä Aatamilan tila

Syysterveisiä permakulttuuriyhdistykseltä!

Tervetuloa Suomen permakulttuuriyhdistyksen syksyn 2021 uutiskirjeen pariin. Toivottavasti teillä kesä ja sadonkorjuuaika menivät sujuvasti, ja voitte nyt rentoutua odottamaan talven tuloa!

Tässä numerossa löydätte tietoa yhdistyksen syyskokouksesta ja nyt lauantaina pidettävästä PermaPuheet Live in Tampere -tapahtumasta, jossa kuullaan mm. Suomen ensimmäinen Diploma Presentation ja päästään suunnittelemaan ensi vuoden Nordic Permaculture Festivalia 2022, joka pidetään 4.-7.8.2022 Kurjen ekokylässä Vesilahdella.
Ohessa löydätte myös Slackin käyttövinkkejä yhdistyksen jäsenille - tule mukaan toimintaan mistä päin Suomea tahansa! Jäsenesittelyssä meillä on Aatamilan yhteisöllinen pientila Heinolan Hujansalossa. Hyviä lukuhetkiä uutiskirjeen parissa toivottaa yhdistyksen viestintäpiiri!

Ajankohtaista

Slackin käyttövinkkejä Permakulttuuriyhdistyksen jäsenille

Aurinkokukkapelto
Slack on Suomen Permakulttuuriyhdistyksen viestintäkanava numero yksi. Tällä alustalla jäsenet voivat verkostoitua, keskustella ja mikä tärkeintä osallistua yhdistyksen toimintaan. Suomen Permakuulttuuriyhdistys tavoittelee avoimuutta, mitä avoin viestintä Slackissa tukee. Jokainen jäsen on tervetullut keskusteluun: avaamaan keskusteluja, osallistumaan niihin sekä osallistumaan yhdistyksen sosiokraattisten piirien toimintaan. (English version in the details)
Tapahtumat

PermaPuheet - Live in Tampere

Tervetuloa Suomen permakulttuuriyhdistyksen syystapahtumaan PermaPuheet - Live in Tampere Nimensä mukaisesti tapahtuma on hyvin asiapitoinen, yhdessä tekemistä ja olemista tietenkään unohtamatta. Tapahtuma järjestetään Tampereella, Messukylän työväentalolla la 13.11. klo 11-17.  Työväentalon osoite on Messukylänkatu 47, 33700 Tampere. Bussipysäkki “Messukylän kirkko” on ihan työväentalon vieressä.
Päiväys
-
Osoite

Messukylän Työväentalo
Messukylänkatu 47
Tampere 33700
Suomi

Jäsenten projektit

Aatamilan tila

Aatamilan tila

Aatamila on Heinolan Hujansalossa sijaitseva yhteisöllinen pientila. Aatamilan uusväki hankki museoviraston suojeleman tilan purkukuntoisena vuonna 2017. Rakennusten kunnostus sekä keräily ja pyynti olivat ensimmäisiä askelia kohti omavaraisuutta. Vuonna 2021 ryhdyttiin valmistelemaan myös permakulttuurista ruoantuotantoa. Syyskuussa 2021 järjestimme Suvi Tiihosen vetämän permakulttuurikurssin, jossa opittiin erityisesti metsäpuutarhoista ja sosiaalisesta permakulttuurista. Jatkossakin järjestämme mielellämme kursseja ja työpajoja.