Tietoa, toimintamahdollisuuksia ja tapaaminen Turussa

Kaunista syyspäivää sinulle ja tervetuloa taas Suomen Permakulttuuriyhdistyksen uutiskirjeen pariin! Tässä uutiskirjeessä voit tutustua monenlaisiin palveluihin ja toimintamahdollisuuksiin, joita tarjoamme uusien verkkosivujemme kautta, lukea ihanan kesäisen artikkelin permablitz-talkoista Pälkäneellä sekä ehdit vielä ilmoittautumaan mukaan Piirit Koroisilla ja syyskokous -tapahtumaan Turkuun lauantaille. Tule mukaan tutustumaan yhdistyksen aktiiveihin ja lähde mukaan edistämään permakulttuuria yhdessä toisten kanssa! Mutta nyt, inspiroivia lukuhetkiä ja iloa kirjeen parissa!

Terveisin 

Yhdistyksen viestintäpiiri

Ajankohtaista

Esittelyssä uusi verkkosivumme

Uusi verkkosivustomme perustuu pitkäaikaiseen tarkkailuun (esimerkiksi sen, mitä tietoa etsitään, mitä löydetään ja mitä puuttuu)  ja sisältää monia ominaisuuksia, joiden avulla sivusto voi toimia permakulttuuritiedon keskuksena.

Permablitz suunnittelutalkoot

Permablitz suunnittelutalkoot at Beyond Buckthorns

Perjantai-iltapäivänä reppu selässä ja makuupussi kainalon alla, suuntasin metrolla Herttoniemeen jossa minua odottivat Permakulttuuriyhdistyksen kesätapaamisessa saamani uudet ystävät Maria ja Alexis. Yhdessä odotimme innolla alkavaa viikonloppua, luvassa oli roadtrip Pälkäneen kunnassa sijaitsevaan Laitikkalaan, jossa Nickin ja Lumian kotona järjestettäisiin Permablitz eli talkoot.

Tapahtumat

Piirit Koroisilla ja syyskokous

Tervetuloa Turkuun yhdistyksen syyskokoukseen ja viettämään mielenkiintoista Piirit Koroisilla -päivää permakulttuurin merkeissä lauantaina 3.10.2020! Tule tutustumaan yhdistykseen, sen aktiivisiin jäseniin ja uuteen tapaan toimia. Voit seurata kolmen jo toimivan sosiokraattisen piirin (LAND, viestintä ja hallitus) toimintaa ja kenties innostua lähtemään mukaan piirityöskentelyyn joko näihin piireihin tai vielä ajatuksen tasolla olevaan piiriin? Piireihinhän voi kuulua kuka tahansa jäsen, ja niihin voi sitoutua niin paljon tai vähän kuin haluaa. Jos siis permakulttuurin sanoman levittäminen, yhdessä tekeminen tai sosiokratia kiinnostaa, tervetuloa!
Päiväys
-
Osoite

Koroisten kylätalo
Koroistentie 2
Turku 20380
Suomi

Tutustu permakulttuuriin

Tervetuloa opiskelemaan permakultuurin perusteita syksyiseen Sipooseen 17.10 ja 18.10 klo 10-16. Kurssipaikkana toimii Ridarsin tila.

Permakulttuuri on menetelmä, jossa puutarha ja viljely suunnitellaan ekologisesti kestävällä tavalla ja luonnon arvoja kunnioittaen.

Kurssilla käymme läpi mm. seuraavia permakulttuurin peruspilareita:

Päiväys
-
Osoite

Ridars
Stadsvikintie 80
Sipoo 01150
Suomi

Introduction to Children In Permaculture

The 2 day Introduction to Children In Permaculture Course will be taking place on 24-25th October for the fourth time in Finland! Booking is open.

Päiväys
-
Osoite

Lillklobb Permaculture
Nuijalantie 9
Espoo 02630
Suomi

Jäsenten projektit

Satokartta

Satokartta
Satokartta on 2009 perustettu kartta Helsingin julkisista ruokapuista ja -pensaista. Kartta on maksuton ja kaikille avoin. Kartalta löytyy tuhansia hedelmäpuita ja marjapensaita sekä pähkinöitä tuottavia lajeja. Kaikki kartan kohteet sijaitsevat julkisissa paikoissa, puistoissa, joutomailla ja metsiköissä. Mukana on kohteita myös Vantaalta ja Espoosta.