Yhdistyksen tarkoitus

Vuonna 2016 perustettu Suomen permakulttuuriyhdistys edistää kestävää elämäntapaa ja yhteiskuntaa permakulttuurifilosofiaan pohjautuen. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Yhdistyksen tarkoituksena on:

● Edistää permakulttuurin tunnettavuutta Suomessa
● Koota tärkeää tietoa pohjoisiin olosuhteisiin soveltuvista permakulttuuriratkaisuista, ja tukea siten sen kehittämistä ja soveltamista
● Tiedottaa permakulttuuriin liittyvistä hankkeista ja koulutustapahtumista Suomessa
● Toimia osana kansainvälistä permakulttuuriverkostoa niin Pohjoismaissa kuin laajemmin

Yhdistyksen jäsenenä pääset mukaan oppimaan kestävää elämäntapaa, kohtaat samanhenkisiä ihmisiä ja tuet työtä permakulttuurin puolesta maassamme.

​Jokainen on tervetullut mukaan!

​​Yhdistyksen hallitus 2019-2020

  Hallituksen jäsenet

  Dominik Jais

  Dominik Jais, puheenjohtaja

  Vuosien mittaan olen tavannut monenlaisia ihmisiä, jotka toimivat permakulttuurin parissa: tohtoreista opiskelijoihin ja toimitusjohtajista taiteilijoihin. Permakulttuurilla on annettavaa ihan jokaiselle. Joskus se on abstraktimpaa, joskus konkreettisempaa. Parhaillaan suunnittelen Diplomani (syventävät permakulttuurin opinnot) aloitusta ja käytän myös permakulttuurin periaatteita ja työkaluja päivittäisessä työssäni Creative Directorina Chase & Snow:ssa sekä kotikokoisten biokaasuvoimaloiden kehittämisessä. Instagram-kanavani on sekoitus taidetta, permakulttuuria, elektroniikkanikkarointia ja vilkaisuja arkipäivääni. Minuun saa nopeiten yhteyden oman sivuni yhteydenottolomakkeen kautta (https://dominikjais.com/contact)

  Henri Qvick

  Henri Qvick, varapuheenjohtaja

  Permakulttuuri on minulle mahdollisuus muuttaa maailmaa kestävämmäksi ja onnellisemmaksi paikaksi, päästen samalla kosketuksiin maan, luonnon ja innostavien ihmisten kanssa. Olen kiinnostunut erityisesti ruuantuotannon ekologisuudesta ja kulttuurisesta muutoksesta parempaa kohti. Toimin yhdistyksen yhteyshenkilönä BEN:iin eli  Baltic Ecovillage Networkiin

  Email: henriqvick(at)protonmail.com

  Maria Gremmelmaier

  Maria Maier, Sihteeri 

  Maria Gremmelmaier Candidolla on 13 vuoden kokemus itse tekemiseen perustuvasta elämästä (hän on ollut Brasilian São Paulossa underground-musiikin piirissä toiminut yritys), joten kun hän suoritti permakulttuurisuunnittelun sertifikaattinsa (PDC) Suomessa vuonna 2018, hän tiesi, että koko elämä oli rakennettava uusiksi. Kova ponnistelu ei häntä kuitenkaan lannistanut. Maria päätti vaihtaa uraa, ja opiskelee nyt puutarhanhoitoa. Hän on aktiivisesti toiminut permakulttuurin parissa avustaen eri kursseilla ja järjestämällä permakulttuurin opintopiirin Helsinkiin. Tee-se-itse–meininkiä on enemmän kuin koskaan.

  Joel Rosenberg

  Joel Rosenberg

  Joel Rosenberg (TaM) kiinnostui permakulttuurista vuosituhannen alussa. Joelia kiinnostaa erityisesti monivuotisille hyötykasveille, ruokaatuottaville puille ja villiruoalle rakentuva omavaraisuus. Työkseen Joel vetää retkeily- ja eräkursseja sekä metsäpuutarhaopintoja. Hän on toiminut useissa hankkeissa koordinointi-, viestintä- ja asiantuntijatehtävissä (mm. Erasmus+). Joelin kirja pähkinöiden kasvattamisesta ilmestyy joulukuussa 2020 (Into Kustannus)

  Hallituksen varajäsenet

  Camilla Grankull

  Camilla kävi PDC:n Ruotsissa. Hän on kiinnostunut permakulttuurin kokonaisvaltaisesta
  lähestymistavasta luontoa kohtaan, ja häntä kiinnostaa myös paljon sosiaaliset ja
  yhteiskunnalliset aspektit. Hän on opiskellut maisemasuunnittelua ja sosiologiaa. Hän on
  tehnyt työtä viheralalla ja sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden kanssa, saadakseen
  puutarhanhoitoa ja luontoa sosiaalipalveluihin ja tukeakseen yhteisöllisyyttä.

  Jukka Ahonen

  Jukka Ahonen on uusi permakulttuurin ja kestävän elämäntavan oppija. Hän on SKEY:n
  viestintäpiirin yhteyshenkilö. Teologian opintojen jälkeen hän päätti lähteä elämälleen uutta
  suuntaa, ja työskentelee nyt ohjelmistokehittäjänä. Ympäristökysymysten pohdinta

  opiskeluaikana vakuutti hänet siitä, että aito kestävä kehitys perustuu kokonaisvaltaiselle
  elämäntavan muutokselle, mikä sai hänet kiinnostumaan ekokylistä. Häntä innostavat
  myös kansanmusiikki ja hengellisyys, ja kanteleensoitto on aluillaan.

  Rahastonhoitaja

  Lumia Huhdanpää-Jais

  Lumia Huhdanpää-Jais

  Moi, olen Lumia ja yhdistyksessä hoidan toistaiseksi rahastonhoitajan pestiä. Permakulttuuri sopii täydellisesti arvoihini: maapallosta pidetään huolta ja välitetään myös toisistamme. Harjoitan permakulttuuria kotitilallani (www.beyondbuckthorns.com) ja minua kiinnostaa kovasti myös sen periaatteiden käyttäminen muuhunkin kuin maankäytön suunnitteluun!