Kesätapaaminen Nousiaisissa

mennessä | 20.07.2023 | Ajankohtainen, Yhdistysasiat

Yhdistyksen hallitus tapasi kesäisissä merkeissä Antonin luona Nousiaisissa. Tutustuimme Antonin kasvimaahan ja metsäpuutarhaan sekä kuulimme tilan vaiheista ja historiasta.

Tapaamisessa Marja Nuora raportoi EU -rahoitteisen Horizon 4Soil -hankkeen tilanteesta ja siitä miten hakemuksen kanssa edetään. Hankkeessa on kyse maaperän luonnollisesta parantamisesta, ja toimenpiteiden kartoittamisesta ja seurannasta eri menetelmin. Permakulttuurista löytyy menetelmiä, jotka tarjoavat oleellisia työkaluja tähän tarkoitukseen. Sen vuoksi Suomen Permakilttuuriyhdistys on mukana hankkeessa, tarkempi rooli selviää myöhemmin. Hankkeesta ja yhdistyksen osuudesta tiedotetaan kun hanke etenee.

Muita kesätapaamisessa keskusteltuja asioita olivat koulutuspiirin aloittaminen sekä mahdollisuudet palkata yhdistykselle 1-2 palkkatuettua työntekijää.

Syyskokous pidetään 11.11., sen yhteydessä järjestetään myös PermaPiirien livetapaaminen. Kokouksen paikka on vielä selvityksessä, siitä tiedotetaan heti kun paikka varmistuu.

Anton esittelee puutarhaansa. Kuvassa Suvi P., Erkki, Suvi T., Marja ja Anton. Kuvan otti Anni.