Elävän kulttuurin Koroinen ry järjestää syyskuussa Mikrobien päivän, joka sisältää monia mielenkiintoisia kursseja ja työpajoja mikrobien maailmasta. Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen koroinen@gmail.com.

Mainitsethan ilmoittautumisen kohteen: kombuchakurssi, ”What´s Fermenting?” työpaja tai ”Elävä maaperä” – työpaja. Kurssi pidetään sisätiloissa, työpajat ulkona.  Säänmukainen pukeutuminen työpajoihin.

Ilmoitathan myös, mikäli joudut perumaan osallistumisesi, niin paikka voidaan vapauttaa toiselle halukkaalle.

Mikrobien päivä 6.9.2025
Elävän kulttuurin Koroinen ry
Koroistentie 2, Turku

Koroisten kahvila on avoinna klo 10 – 20
Tarjolla omia artesaanituotteita, hapatteita ja fermentoituja juomia.

Tapahtuman työpajat ja kurssit:

Kombuchan valmistuskurssi klo 10 -13
Valtteri Arell

Opi valmistamaan itse kotitekoista kombuchaa! Kurssilla saat kattavasti tietoa siitä, mitä kombucha on ja mikä tekee siitä terveellistä. Perusteiden lisäksi tutustutaan myös vaihtoehtoisiin tekniikoihin, kuten jatkuvan käymisen menetelmä ja yrttipohjaisiin kombuchoihin. Vinkkejä myös tarvikkeiden ja raaka-aineiden hankintaan sekä kombuchan maustamiseen. Osallistumismaksu 25e. Kurssimaksuun kuuluu opetuksen lisäksi jäsenyys opettajan Whatsapp-tukiryhmässä sekä scoby ja startteria, joiden avulla uusi harrastus on mahdollista aloittaa.

What´s Fermenting? työpaja klo 14 – 16.30
Aliisa Talja, Samuli Laine

HUOM! Ennakkoilmoittautuminen Elävän kulttuurin Koroisten jäsenille (10 kpl) käynnissä nyt! Varsinainen ilmoittautuminen aukeaa elokuussa New Performance Turku Biennalen kautta.

What’s fermenting? on tauko, hetki henkilökohtaiselle reflektiolle ja tila jakamiselle. Tapahtuma kutsuu ihmiset yhteen pysähtymään ja jakamaan kokemuksiaan kestävyyskriisien myllertämässä maailmassa. Iltapäivän aikana virittäydymme tunnustelemaan suhdettamme ympäristöön sekä kuulostelemaan ajatuksia ja kokemuksia joita ympäristökriisistä viriää. Miltä kriisit tuntuvat kehossa ja millaiseen toimintaan nämä tuntemukset voivat kehottaa? Muun muassa näiden kysymysten pariin kokoonnumme vahvistaen yhteyttä itseemme, toisiimme ja maahan.
Tapahtuma on osa New Performance Turku Biennalea ja järjestetään yhteistyössä WAUHAUSin ja Elävän Kulttuurin Koroinen ry:n kanssa. 

Aliisa Talja on monitaiteilija ja fasilitaattori, jonka työ käsittelee suhteisuuden kysymyksiä, moninaisia kumppanuuksia, huolenpitoa ja elvyttävää vuorovaikutusta, sekä aistimellista tietoa. Samuli Laine on skenografi, esitystaiteilija ja fasilitaattori, joka työskentelee keskinäisriippuvuuksiin, suhteisiin ja huolenpitoon liittyvien teemojen parissa. Hänen teoksensa ovat usein monitaiteisia, uteliaita ja pyrkivät löytämään uusia risteyskohtia poliittisen vaikuttamisen ja taiteen välillä.

Elävä maaperä – mikroskoopeilla mikrobien maailmaan klo 17 – 19
Kimmo Englund, Uoma Earthcaren puutarhuri – multarhuri

Elävän maaperän – mikrobityöpajassa sukellamme maan kätköihin tutustumaan sen pienimpiin asukkeihin. Opit maaperän ravintoverkosta ja sen merkityksestä kasvien hyvinvoinnille. Tarkastelemme yhdessä mikroskoopilla näytteitä ja tunnistamme niistä löytyviä pieneliöitä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan mikrobien maailmaan!

Terveisin Elävän kulttuurin Koroinen ry ja tapahtuman yhteistyökumppanit


Tapahtuman järjestäjä: Elävän kulttuurin Koroinen
Tapahtuman sijainti: Koroistentie 2
Tapahtuman kieli: Suomi
Tapahtuma-aika: 6.9. klo 10-20
Hinta: Työpajat maksuttomia, kombuchakurssi 25 €
Opettaja(t): Valtteri Arell, Aliisa Talja, Samuli Laine, Kimmo Englund