Metsäpuutarhakirjan käännöstyötä voi maaliskuun ajan tukea ennakkotilauksilla ja osallistumalla mesenaattikampanjaan

mennessä | 15.03.2024 | Ajankohtainen, Henna Jämsä, Highlights, Metsäpuutarha

Varmaan monet, jotka hoitavat puutarhaansa permakulttuurin etiikan ja periaatteiden mukaan, päätyvät lopulta perustamaan metsäpuutarhan.

Koska metsäpuutarhat kiinnostavat meitä suomalaisiakin laajasti ja ilmastoomme soveltuvaa kirjallisuutta ja muuta materiaalia aiheesta on ollut niukalti saatavilla, Miina Ant-Wuorinen ja Henna Jämsä päättivät kääntää suomen kielelle Philipp Weissin ja Annevi Sjöbergin kirjoittaman pohjoismaisen ”metsäpuutarharaamatun”, Skogsträdgården – odla ätbart överallt -kirjan. Kirja on mahtava – 463 sivua ja 2 kg painavaa asiaa kauniissa paketissa ymmärrettävästi sanoitettuna.

Metsäpuutarhan ekologisen viitekehyksen ja käytännön toteuttamisen ja hoidon lisäksi kirjassa kuvataan noin 350 pohjoiseen metsäpuutarhaan sopivaa kasvia latvuskerroksen jättiläisistä maanpeitekasveihin. Sekä puu- että ruohovartisten kasvien lisäämisestä on kirjassa myös tarkat ohjeet.

Käännöksen julkaisulle haetaan nyt rahoitusta. Suomennos ilmestyy omakustanteena toukokuussa 2024 nimellä Satoisa metsäpuutarha – Kasvata syötävää kaikkialla. Voit tukea projektia osallistumalla maaliskuun ajan mesenaattikampanjaan ja ostamalla kirjan ennakkoon.

Lue lisää tästä linkistä: https://mesenaatti.me/3380/satoisa-metsapuutarha-kirjan-julkaisu/