Biohiiltä hampusta

mennessä | 19.04.2021 | Arkisto, Lotta Laaksonen, Tapahtumat

Biohiili on erinomainen lisä biologiseen maanparannukseen! biohiilen avulla siirrät maaperään luontaisesti hivenaineita, ravinteita ja mikrobeja.

Koroisilla olemme tehneet biohiiltä hampusta ja olemme valmiit jakamaan osaamista ja tietoa aiheesta, sekä tarjoamme mahdollisuuden valmistaa itsellesi biohiiltä!

KURSSI

27.4. Järjestetään online biohiilikurssi. Mahdollisuuksien mukaan, mikäli päivä ei sovi kaikille järjestämme myös toisen kurssin toukokuussa, joten mikäli olet kiinnostunut, mutta pvm ei sovi sinulle, kannattaa ilmoittaa kiinnostuksesi ja sumplimme vielä toisen kurssipäivän.

Kurssilla ensin käymme läpi biohiilen valmistusta, sitten näytämme koostamamme videomateriaalin poltosta ja sen jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Myös ohjeet oman polttotynnyrin valmistukseen. Kurssia vetää Visa Suonpää ja Lotta Laaksonen

OMAN BIOHIILEN POLTTAMINEN

Kun olet käynyt tämän kurssin voit tulla sopivana ajankohtana polttamaan itsellesi biohiiltä. Yhdestä polttotynnyristä tulee n 25 litraa biohiiltä ja maaperän lannoitukseen suositeltu määrä on 1l/m2.

Voit polttaa lähes mitä tahansa palavaa materiaalia – esim pajua, käpyjä, hamppua jne, eri materiaaleista tulee erilaisen koostumuksen omaavaa hilltä ja lopputuotteen määrä riippuu myös materiaalista. Ohjeet annamme kurssilla. Koroisilta voi myös halutessaan ostaa hamppua.

HINNASTO

Kurssimaksu 15€ EKK:n jäsen 10€
EKK jäsenyys 20€/vähävarainen 10€
Tynnyrin päivävuokra 15€
Tynnyrillinen Koroisilla kasvatettua kuituhamppua 30€

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu sähköpostilla:
Aihe: Biohiilikurssi
Omat tiedot: Nimi ja sähköpostiosoite laskutusta varten
Mainitse, mikäli olet maksanut tämän vuoden jäsenmaksun tai haluat jäseneksi, niin saat alennusen kurssista
Osoite: koroinen(at)gmail .com

Kansan Sivistyliitto on mukana tukemassa kurssin järjestämistä

https://www.facebook.com/events/295228005376471/

https://www.facebook.com/events/295228005376471/

Elävän Kulttuurin Koroinen
Koroistentie 2
20380 Turku
Finland


19.04.2021 – 22:08