Permakulttuurin perusteet 22-23.8.2020

mennessä | 10.03.2020 | Arkisto, Tapahtumat

Permakulttuuri on suunnittelufilosofia ja -menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää luonnon toimintaa ja muotoja jäljentäviä maisemakokonaisuuksia tuottaen kestävällä tavalla ruokaa, kuituja ja energiaa paikallisiin tarpeisiin. Permakulttuuri tarjoaa harmonisen, eettisen, luovan ja inspiroivan vastauksen globaaleihin ympäristökysymyksiin. Se painottaa työskentelyä yhdessä luonnon kanssa eikä sitä vastaan.

Permakulttuurin perusteet -kurssin sisältö pohjautuu kouluttaja Ilkka Aulan kirjoittamaan kirjaan ”permakulttuuriopas – käsikirja lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Kirjassa esitettyjä kasvatuksellisia ohjelmia ja menetelmiä esitellään kurssin aikana myös käytännön esimerkein maastossa.

Kurssi antaa valmiuksia
– havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita.
– permakulttuurin etiikan ja periaatteiden ymmärtämiselle.
– permakulttuurisuunnitteluun.
– käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen.

Kouluttaja MMM Ilkka Aula on suorittanut permakulttuurisuunnittelusertifikaatti-kurssin (PDC-Permaculture Design Certificate) vuonna 1995 ja on sen jälkeen toiminut permakulttuurisuunnittelijana, kirjoittanut aiheeseen liittyviä artikkeleita, järjestänyt permakulttuurikoulutuksia, osallistunut permakulttuuri-kumppanuushankkeeseen ja kirjoittanut oppaan permakulttuurista.

Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu kasvattajille, ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyökumppanina Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Aika: la-su 22.-23.8.2020 (la klo 10-18, su 9-16)
Paikka: Kolin keidas, Ylä-kolintie 12 B, Koli
Kouluttaja: MMM Ilkka Aula
Hinta: 120 € Elontilan Ystävät ry:n jäsenet, 150 € muut (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, ruokailut, majoituksen, saunan).
Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu: Sitova ilmoittautuminen 30.7.2020 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella () tai et@elontila.fi tai puh. 050-3792376. Kurssille ilmoittautuminen vahvistuu, kun ennakkomaksu (25 % koulutuksen kokonaishinnasta) on suoritettu. Ennakkomaksu palautetaan maksun suorittaneelle vain, jos Elontilan Ystävät ry peruuttaa koulutuksen tai osallistujan pätevästä syystä (todennus esim. lääkärintodistuksella).
Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu.

https://www.facebook.com/events/342218283341672/

https://www.facebook.com/events/342218283341672/

Kolin Keidas
Ylä-Kolintie 12 B
83960 Koli
Finland


10.03.2020 – 21:41