Permakulttuurin perusteet – kurssi 20-21.5.2023

mennessä | 26.04.2023 | Kurssit ja koulutus, Suvi Tiihonen, Tapahtumat

Tule tutustumaan permakulttuurin suunnitteluun ja käytäntöihin Teiskon Salonsaareen!

Viikonlopun aikana:
*Tutustumme permakulttuurin arvoihin, periaatteisiin ja työkaluihin.
*Käsittelemme visiota kestävästä ja omavaraisesta ruokajärjestelmästä maakuntatasolla ja siitä, minkälaisista toimijoista se koostuu ja mikä oma roolimme voisi olla isossa kuvassa.
*Käymme läpi keskeisiä permakulttuurisia viljelymenetelmiä ja hyötykasveja, jotka soveltuvat pohjoiseen ilmastoon.
*Teemme käytännön suunnitteluharjoituksia.

Kurssin keskiössä on permakulttuurinen suunnittelu-prosessi, jonka avulla jokainen kurssilainen voi suunnitella lyhyen ja pitkän aikavälin toimintatavoitteita oman alueensa kehittämiseen.

Kurssi soveltuu kaikentasoisille oppijoille, joten et tarvitse ennakkotietoa permakulttuurista voidaksesi osallistua kurssille. Kurssin sisällön hyödyntämisen kannalta on hyödyllistä, jos sinulla on jokin paikka missä lähteä kokeilemaan permakulttuurista viljelyä, mutta se ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Kurssin ohjaajana toimii permakulttuuri- ja ekoyhteisöaktivisti Suvi Tiihonen.
Suvi on tehnyt pitkään empiiristä tutkimustyötä omavaraisuuden ja kestävien ruokajärjestelmien parissa ja hän haluaa olla rakentamassa polkua kohti rauhanomaisempaa ja luonnonmukaisempaa yhteiskunta. Aikaisempien kurssipalautteisen perusteella Suvi on innostava asiantunteva opettaja, joka osaa muotoilla kompleksitkin asiat selkeästi ymmärrettävään muotoon. http://permakulttuuri.fi/henkilot/suvi-tiihonen/

Kurssipaikka on Salonsaari, vanha Teiskon pappila, joka sijaitsee kannaksella yhdistetyssä saaressa. Salonsaaressa on puutarhamaista ympäristöä koko saarta ympäröivine peltoineen. Paikkaa on hiljattain alettu kehittämään kestävän elämäntavan keskukseksi, jossa harjoitellaan omavaraistaitoja, kuten puutarhaviljelyä ja korjausrakentamista. Salonsaari sijaitsee noin 35 km Tampereen keskustasta ja sinne pääsee myös kaupunkiseudun busseilla.

Lisää paikasta: www.salonsaareen.fi

Kurssi alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 16. Lauantaina illalla mahdollisuus saunoa ja uida rantasaunalla.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Kurssimaksu 189 € /hlö (sis.alv). Tämä sisältää molempina päivinä lounaan ja iltapäiväkahvin/teen.  Maksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen, 7 vrk maksuajalla.

Salonsaaressa voit myös yöpyä. Kurssilaisille yöpyminen 2 – 5 hh hostellitasoisessa huoneessa sisältäen aamupalan on 40 €/yö/hlö. Telttamajoitus pihassa myös mahdollinen. Voit tehdä majoitusvarauksen ilmoittautumislomakkeella tai lähempänä kurssia teiskonsalonsaari@gmail.com

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 17.5. tällä lomakkeella. Vähimmäisosallistujamäärä kurssille on 12 henkeä. 

PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeistään 12.5. tehdystä peruutuksesta kurssimaksu palautetaan, vähentäen 25 € toimistomaksu. Sen jälkeen kurssimaksua ei palauteta, pl. ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), palautamme 50 % kurssin hinnasta. Jos kurssi peruuntuu järjestäjästä johtuvasta syystä, pyritään ensisijaisesti sopimaan uusi kurssiaika. Ellei se sovi osallistujalle, kurssimaksu palautetaan 30 päivän sisällä.

Kurssin vastuullinen järjestäjä on Teiskon Salonsaari osuuskunta 3188728-1. Yhteydenotot teiskonsalonsaari@gmail.com / 050 409 5779
Tapahtuman järjestäjä – Organisation: Teiskon Salonsaaren osuuskunta
Tapahtuman sijainti – Venue: Teisko, Pirkanmaa
Tapahtuma-aika – Time of event: 20-21.5.2023
Hinta – Price: 189€
Opettaja(t) – Teacher(s): Suvi Tiihonen