Tunnelmia Permakulttuuri Nyt! -yleisötapahtumasta

mennessä | 06.07.2019 | Arkisto, Koroinen, Uncategorized

Suomen permakulttuuriyhdistyksen keväinen yleisötapahtuma Permakulttuuri Nyt! järjestettiin lauantaina 21.4.2018 Annalan huvilassa Helsingin Vanhassakaupungissa. Huvilan klassiseen päärakennukseen saapui noin 60 permakulttuurista kiinnostunutta ihmistä kuulemaan mitä permakulttuurin saralla tapahtuu Suomessa juuri nyt. Omista projekteistaan oli kertomassa yli kymmenen permakulttuuritoimijaa.

Henna Jämsä ja Terhi Arell olivat tulleet paikalle Turun Koroiselta, jossa on ollut jo vuosia aktiivista permakulttuuritoimintaa. Hiljattain siellä on aloittanut toimintansa myös säännöllisesti kokoontuva permakulttuuriopintopiiri. Koroisen toiminnasta voi lukea lisää heidän kotisivultaan ja Facebook-sivultaan.

LAND-verkosto on kansainvälinen permakulttuurin mallikohteiden verkosto, johon haetaan parhaillaan kohteita myös Suomesta. Aiheesta oli kertomassa permakulttuuriyhdistyksen LAND-vastaava Marja Nuora. LAND-verkostosta voit lukea lisää LAND-sivultamme.

Teija Tarvainen oli kertomassa Yhteisestä puutarhasta, joka on yhteisöllinen puutarha- ja koulutushanke Elimäellä. Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin täällä. Tsekkaa myös Yhteisen puutarhan Facebook-sivu. 

 
Picture

Teija Tarvainen kertoi Yhteisestä puutarhasta
 
Juha Ujula kertoi kasvihuoneeseen perustamastaan kokeellisesta metsäpuutarhasta Raumalla.

Dan McTiernan esitteli useampaakin puuhaamansa projektia: yhteisöllistä leipomoa Englannissa sekä permakulttuuritiloja Espanjassa ja Suomessa. Danin diaesityksen voi katsoa täältä.

Danin Kokemäellä sijaitsevalla permakulttuuritilalla on myös oma Facebook-sivu. Suosittelemme käymään tutustumassa!

 
Picture

Dan McTiernan esittelemässä projektejaan
 
Eric Puro kertoi sienten viljelystä metsässä. Ericin diaesityksen voi ladata täältä.

Ericin Gifts from Metsä –projektiin voi tutustua osoitteessa www.giftsfrommetsa.fi.

Lilli Linkola Helsienestä kertoi puolestaan sienten kotikasvatuksesta. Lilllin esityksen voit ladata täältäHelsienen toiminnasta ja tuotteista saat heidän kotisivuiltaan, www.helsieni.fi.

Marketta Horn on yhteiskuntatieteilijä, joka on kiinnostunut permakulttuurin sosiaalisista aspekteista. Hän on laatinut permakulttuurista mindmapin, jota hän haluaisi kehittää eteenpäin muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Mindmapin voi ladata täältä. Voit olla yhteydessä Markettaan sähköpostilla: marketta.horn(at)gmail.com.

Ari-Matti Seppänen oli kertomassa Palopuron agroekologisesta symbioosista sekä permakulttuurisesta kasvihuonetuotannosta Gotlannissa. Palopuron symbioosiin voi tutustua lähemmin täällä: blogs.helsinki.fi/palopuronsymbioosi ja Gotlannin Closed Loop –hankkeeseen täällä.

Elontilan Ilkka Aula oli kertomassa yhdistyksensä järjestämistä permakulttuurikursseista Lahdessa. Kursseista ja muusta Elontilan toiminnasta voi lukea lisää heidän sivuiltaan, www.elontila.fi.

Norah Nelson Suomen permakulttuuriyhdistyksestä oli mukana kertomassa yhdistyksemme sivuille tulevasta permakulttuurin paikallistoimijoiden kartasta, jonka avulla esitellään permakulttuuriin kasvavaa toimintaa Suomessa, ja kannustetaan toimijoita yhteistyöhön.

06.07.2019 – 00:00