Syötävä metsäpuutarha kurssi Frantsilassa

mennessä | 26.07.2021 | Arkisto, Juha Ujula, Kurssit ja koulutus, Tapahtumat

Tule mukaan saamaan ideoita ja vinkkejä miten metsäpuutarhaa kannattaa hoitaa loppukesästä ja syksyllä. Samalla korjaamme puutarhan yrtti- ja maustesatoa sekä annamme siementen keruuohjeita ja kompostointivinkkejä.

Kurssilla pääset samalla tutustumaan Frantsilan luomuyrttitilaan ja sen vanhoihin perinnepuutarhoihin, yrttiviljelmiin ja Jatulintarha metsäpuropolkuun. Näissä oppaana toimivat tilan perustajat agronomit Virpi ja James Cormier.

Syötävät metsäpuutarhat ovat monikerroksisia kotipuutarhoja, joiden lajisto koostuu hyötykasveista kuten hedelmä- ja pähkinäpuista, marjakasveista sekä monivuotisista vihanneskasveista ja yrteistä. Näiden lisäksi kasvatetaan ravinteita kerryttäviä ja maata parantavia kasveja sekä suositaan pölyttäjiä sekä muita hyödyllisiä hyönteisiä houkuttelevia kasvilajeja. Metsäpuutarha on eheä ekosysteemi, joka ottaa mallia luonnosta. Se vaatii vain vähän ihmisen hoitoa ja tulee säilymään tuottavana pitkälle tulevaisuuteen. Kuten luonnon metsässä, metsäpuutarhassa maanpinta on aina katettuna eikä viljely vaadi mitään maan kääntämistä puutarhan alkuvaiheen jälkeen.

Kouluttaja
Juha Ujula, hortonomi ja permakulttuuri-asiantuntija. Hän on syventynyt aiheeseen jo yli kymmenen vuoden ajan – myös Englannissa ja Irlannissa. Hän on Suomessa alan johtavia asiantuntijoita.

Kurssipaikka
Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee idyllisellä Frantsilan sukutilalla. Vehmas Kyröspohjan luonto, Frantsilan Luomuyrttitilan yrttipellot ja puutarhat, yrttipolku, tuoksupaja sijaitsevat lähettyvillä.

Koulutusmaksu: 252€ / hlö Hinta sisältää materiaalin sekä ruokailut (1x päivällinen, 2x lounas, 2x iltapäivänkahvi ja –yrttitee).

Ilmoittautuminen:
koulutus [at] frantsila [dot] com / 03 343 5500

Mahdollisuus myös majoittumiseen, jonka hinta on 80€ / yö sisältäen majoituksen omin liinavaattein 4–5 hengen ryhmähuoneissa (liinavaatevuokra 25€), aamiaisen, päivällisen ja yrttisaunan. Lisämaksusta 1- ja 2-hengen huoneita. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon keskuksesta ja kerro samalla myös mahdollisista erikoisruokavalioista. info [at] frantsilanhyvanolonkeskus [dot] fi / 040 591 8742.

<Lisää tietoa>

Frantsila
Kyröspohjantie 320
39100 Hämeenkyrö
Finland


26.07.2021 – 20:21