Suvi Tiihonen

Lähdin tutkimaan itseäni permakulttuurisena elementtinä vuonna 2014. Muutin tuolloin maalle isovanhempieni luokse tutkimaan omavaraista ruoantuotantoa yhden ihmisen mittakaavassa. Tämä polku on tuonut kysymyksiä eteeni yksi tai useampi kerrallaan ja polku kohti kokonaisvaltaisesti kestävää elämäntapaa on sukelluttanut minut yrttilääkinnästä, sieniviljelmiin, terra pretaan & ravinteiden kierrätykseen, monivuotisten perennojen ääreltä sosiaalisen kestävyyden taitoihin.. Olen luonteeltani kokeilija ja minulla on taipumusta visioida suuresti. Opin ja ihmettelen maailmaa käytännön kokeilujeni kautta. Tällä hetkellä asun Keuruun Ekokylässä, jossa minulla on lähes rajattomat puitteet kehittää permakulttuurista viljelyä ja suunnittelua yhdessä muun yhteisön kanssa. Tulevaisuudessa paikassa on toivottavasti LAND-keskus ja ekokylässä järjestetään permakulttuuri ym. kursseja.

Viimevuosina olen järjestänyt permakulttuurin introkursseja sekä käytännön työpajoja puukilloista ja biohiilestä. Olen ollut mukana suunnittelemassa pihapiirejä ja konsultoinut erilaisia projekteja permakulttuurin näkökulmasta. Nautin luennoimisesta, opettamisesta ja ihmisten opastamista permakulttuurin saloihin. Palautteen mukaan olen innostava opastaja permakulttuurin äärelle.

Unelmoin suuren mittakaavan permakulttuurisesta ruoantuotannosta ja maakuntatason omavararaisuuteen tähtäävistä permakulttuuri-suunnitelmista. Tätä kohti lienee kuitenkin kuljettava pienin ja harkituin askelin sekä yhteistyössä muiden samalla asialla olevien kanssa.

Yhteistyö erilaisten toimijoiden kanssa onkin minulle tärkeää ja haluan olla osa maata parantavaa rihmastoa. Tällä hetkellä minut on valittu sosiokraattisissa vaaleissa Suomen Kestävän Elämäntavan Yhteisöt ry:n puheenjohtajaksi sekä Suomen Permakulttuuriyhdistyksen varapuheenjohtajaksi. Näiltä paikoilta toivon pystyväni edistämään toivoa herättävien ekologisten ratkaisujen jalkauttamista yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tarjota väyliä yksilöille löytää voimauttavan ja eheyttävän elämäntavan äärelle.

Opetusaiheet

  • Permakulttuurin perusteet (PIC)
  • puukillat
  • hyötykäytettävät perennat
  • biohiili
  • sosiaalinen permakulttuuri & yhteisöllisyys
  • omavarainen ruoantuotanto
  • villiyrtit & yrttilääkintä

Omasta koulutuksestani

  • Permaculture Design Course (PDC), 2014, Zlarin, Kroatia
  • Training Permaculture Teachers (TPT): Dive Deep – 2018, Sveitsi
  • Suoritan Diplomiani parhaillani Brittien järjestelmässä.

Oma projektini

Keuruun ekokylä 

Kielet / Languages

Suomi 

English if needed

Osoite

Parainen

Sähköposti

Suvi.vg (ät) gmail.com

Instagram: seitseman_suunnan_suvi

Keuruu

Suvi Tiihonen blogissa