Tanja Airio

Suomen Permakulttuuriyhdityksen hallituksen jäsen ja yhdistyksen varapuheenjohtaja 2024

Koen olevani ikuinen turisti tällä maapallolla, yrittäen ymmärtää uutta asuinpaikkaani.. Sen lainalaisuuksia, tapoja, kulttuuria ja kiertokulkua. Ikään kuin yrittäisin alati oppia olemaan ihminen. Mitä tarkoittaa olla ihminen tällä planeetalla? Mitä tarkoittaa olla ihminen toisille eliömuodoille? Mitä tarkoittaa olla ihminen toiselle ihmiselle?

Permakulttuuri ja sen eettiset periaatteet toimivat oivana apuna ihmisyyden hahmottamisessa sosiaalisena olentona, osana laajaa kokonaisuutta ja koko elon kirjoa. Koen myös usein voimaantumista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta tavatessani muita permakulttuurihenkisiä ja/tai -harrastajia, ikään kuin he olisivat kanssani samaa heimoa.

Tällä hetkellä tarkastelen yhteiskunnallisia rakenteita ja erityisesti ruokajärjestelmää permakulttuurin näkökulmasta – ja pohdiskelen miltä maatilamittakaavan permakulttuuri voisi Suomessa näyttää. Minua kiinnostaa sekä mikrotason kestävyysratkaisut että makrotason vaikuttaminen. Asun suurimman osan vuodesta Niipalan tilalla, missä aktiivisesti etsitään, kehitetään ja pilotoidaan ratkaisuja maatalouden ja ruokajärjestelmän kestävyyskriisiin. Talvella pakenen palautumaan pohjoiseen, sähköttömään erämökkiin kuuden alaskanhuskyn kanssa.

Olen ollut mukana vapaaehtoisena järjestämässä Pohjoismaisia Permakulttuurifestivaaleja vuonna 2016 ja 2022. Lähdin mukaan Permakulttuuriyhdistyksen hallitukseen mukaan vuonna 2024, koska se tuntui luontevalta jatkumolta elämän polulla. Tavoitteenani on suorittaa PDC vuoden 2024 aikana.

 

Omasta koulutuksesta

  • Luontomatkailupalveluiden tuottaja
  • Luonto-ohjaaja
    2024

Oma projekti

Kielet / Languages

Suomi

English

Osoite

Hollola

Sähköposti

tanja (ät) niipala.fi

Hollola

Tanja Blogissa